Friday, June 21, 2024
TipsVrouwen

Symboliek bij assieraden: de Engel.

symboliek bij assieraden - de engel 1
1.08Kviews

Het dragen van assieraden is een vorm van asbestemming die steeds vaker toegepast wordt, zowel door mannen als door vrouwen. Naast assieraden zijn ook de zogenoemde ‘vingerafdruk sieraden’ erg populair. Een sieraad met de as / vingerafdruk van een overleden dierbare is een persoonlijke en zeer intieme vorm van asbestemming, waarbij een sterke & krachtige symboliek vaak gewenst is. Vandaar dat er diverse ‘thema’s’ en symbolen erg populair zijn binnen het ontwerpen van assieraden, waaronder de engel / een engeltje. Wij vertellen u graag wat meer over de symboliek van de engelvorm.

De engel voor een vredige en gelukkige herinnering.

In combinatie met de functie asbestemming staat de engel symbool voor een vredige en gelukkige herinnering aan uw overleden dierbare. De engel is een populair symbool binnen het ontwerpen van zowel assieraden als urnen en de brede symboliek is hier een belangrijke reden voor. De engel komt allereerst terug in veel religies waaronder de islam en het christendom. De engel is hierbij veelal de boodschapper van god, waarbij er een beschermende rol jegens de mensheid ingenomen wordt. De symboliek van de engel is erg breed, maar de meest bekende zaken zijn wel hoop, geluk en vrede, maar ook bescherming, troost, dromen, kracht, eerlijkheid en puurheid zijn ‘eigenschappen’ die aan de engel toegekend worden. Met het oog op het overlijden van een dierbare combineert de engel troost en moed voor de mensen die afscheid moeten nemen, met bescherming en vrede voor de overledenen.

Engel assieraden.

De engel is een populair symbool bij de creatie van assieraden. Hierbij is de engel met name veelgebruikt als vormgeving voor ashangers, waarbij de mogelijkheden enorm divers zijn. Van een mooie sierlijke en rijkelijk bewerkte engelvorm tot en met een strakke en moderne ashanger met een ‘engel silhouet’ als vorm. Natuurlijk zijn er ook andere mogelijkheden, zoals ashangers, asbedels en asarmbanden waarbij de engelvorm terugkomt in het ontwerp. Ook op het gebied van materiaal (RVS, zilver, goud), vorm, grootte, stijl en prijsniveau zijn de mogelijkheden eindeloos. Wat uw wensen ook zijn, altijd een passend assieraad bij UitvaartUniq!

Engel urnen.

Naast assieraden is de engel een populair symbool binnen het ontwerpen van urnen. Ook hierbij zijn diverse urnen ontworpen in de vorm van een engel. U vindt prachtige handgemaakte keramische urnen in de vorm van een engel, maar ook kleine mini urnen van edelsteen bijvoorbeeld. Maar daarnaast blijven de ‘klassieke urn modellen’ met afbeeldingen van een engel erg populair. Wilt u meer weten, neem dan gerust een kijkje op onze website, hier vindt u de urnen collectie van UitvaartUniq >>.

symboliek bij assieraden - engelurn

Leave a Response