Thursday, May 30, 2024
Kleding

De do’s en don’ts bij het uitzoeken van een outfit

De do’s en don’ts bij het uitzoeken van een outfit
1.72Kviews

Het uitzoeken van een geschikte outfit kan nogal lastig zijn. Zo moet de outfit passen bij jouw eigen stijl én de gelegenheid waar je naartoe gaat. Als jij het soms ook lastig vindt om een geschikte outfit te kiezen, kun je eens de onderstaande do’s en don’ts doornemen wat betreft het uitzoeken van een outfit.

Do’s bij het uitkiezen van een outfit

Wil jij weten wat je juist wél kunt doen bij kiezen van items uit jouw kledingkast? Hieronder staan de do’s opgesomd die je in je achterhoofd kunt houden bij het creëren van een outfit.

1. Doen waar jij je goed bij voelt

Eigenlijk geldt deze do bij alle keuzes die je maakt: doen waar jij je goed bij voelt. Dat geldt ook als het gaat om je kleding. Als jij namelijk kledingstukken draagt waar jij blij van wordt, straal je dat ook vaak uit. Zo kun je bijvoorbeeld een stuk zelfverzekerder overkomen in een outfit waarin jij je prettig voelt. Als je nog op zoek bent naar een kledingstuk, kun je eens een kijkje nemen bij Max Mara. Hier vind je luxe en stijlvolle items die passen bij de meeste kledingstijlen.

2. Kijken naar de gelegenheid

Ook is het goed om te kijken naar de gelegenheid waar je naartoe gaat. Als je een vergadering hebt, is het vaak belangrijk om netjes en zakelijk te verschijnen. Voor een feestje is het leuk om een feestelijke touch aan jouw outfit te geven, door bijvoorbeeld een glittertop te dragen, een kleurrijke broek of je kunt een opvallend accessoire zoals een tas dragen.

Don’t bij het uitkiezen van een outfit

Er zijn natuurlijk ook een aantal zaken die je maar beter niet kunt doen bij het uitzoeken van een outfit of the day.

1. Op het laatste moment kleding bij elkaar zoeken

Vooral als je weleens last hebt van keuzestress is dit geen goed idee: pas op het laatste moment jouw outfit bij elkaar zoeken. Hierdoor maak je vaak de verkeerde keuzes en heb je ook geen tijd om jouw outfit af te stylen, door bijvoorbeeld accessoires erbij uit te zoeken.

2. Een vlek, scheur of gat

Natuurlijk spreekt het voor zich, maar het is een absolute no go om een kledingstuk te dragen waar een vlek, scheur of gat in zit – tenzij het natuurlijk zo hoort, bij bijvoorbeeld een jeans met scheuren bij de knieën. Ook hierbij is het weer goed om te kijken naar de gelegenheid waarvoor je een outfit uitzoekt.  

Leave a Response