Thursday, May 30, 2024
KledingTipsVrouwen

4 tips voor een praktische inloopkast op zolder

4 tips voor een praktische inloopkast op zolder
30.6Kviews

De walk-in-closet of inloopkast is voor veel vrouwen dé ultieme droom. Helaas blijft het vaak bij dromen, want waar haal je immers al die ruimte vandaan? In dit artikel vertellen we waarom het zeker niet bij dromen hoeft te blijven, want een walk-in-closet is gemakkelijker gemaakt dan je denkt. Je hoeft echt niet over zeeën van ruimte te beschikken om deze droom te realiseren. Klein of groot, een inloopkast is voor werkelijk iedereen mogelijk. Maar hoe pak je dat dan aan? Hoe maak je een praktische inloopkast, zonder veel praktische ruimte op de eerste verdieping verloren te laten gaan? Het antwoord op die vraag ligt meer voor de hand dan je zou denken, want waarom maak je niet gewoon gebruik van de ruimte op zolder? Wij geven 4 handige tips!

1.    Maak nuttig gebruik van de ruimte op zolder

Stap maar snel van het idee af dat een inloopkast aan de slaapkamer gelegen moet zijn, want dit is natuurlijk helemaal niet nodig. Ga daarom op zoek naar een ruimte die op dit moment niet tot weinig gebruikt wordt en maak daar jouw dromen waar. In de meeste gevallen geldt dit voor de zolderruimte. Deze wordt door veel vrouwen nog steeds gebruikt als opslagplaats voor spullen die je nooit tot incidenteel gebruikt. Dit terwijl deze ruimte zoveel meer kan bieden. Door het plaatsen van een simpele dakkapel kan je bijvoorbeeld al een volwaardige kamer realiseren. Hierdoor beschik je plotseling over zeeën van ruimte die je kunt inzetten voor het creëren van een inloopkast.

Maak nuttig gebruik van de ruimte op zolder

 

2.    Maak ruimte

Dit klinkt misschien als een vanzelfsprekende tip, maar het zal je verbazen hoe vaak dit nog vergeten wordt. Doordat de zolder meestal enkel als opbergplaats wordt gebruikt, weet men al snel niet meer hoeveel ruimte hier eigenlijk is. Besteed daarom een dag of weekend aan het ruimen van rommel. Doe onnodige spullen weg, geef ze aan vrienden of kennissen of zet een heleboel prullaria te koop. Hierdoor creëer je direct meer ruimte die je voor jouw inloopkast kunt gebruiken.

3.    Schakel een vakman in

Ben je toe aan een grootschalige zolderverbouwing? Dan is het verstandig om zo spoedig mogelijk een vakman in te schakelen. Deze kan niet alleen met jou de verschillende mogelijkheden bespreken, maar ook nog eens het kostenplaatje verduidelijken. Overweeg je het plaatsen van een dakkapel om de ruimte op zolder te vergroten? Vraag dan meerdere offertes op. De dakkapel prijzen kunnen per leverancier verschillen en zo weet je zeker dat je van beste deal profiteert. Let op: maak van goedkoop geen duurkoop en blijf realistisch. Natuurlijk is het financiële plaatje belangrijk, maar het resultaat is natuurlijk nóg belangrijker.

4.    Richt de kast zo efficiënt mogelijk in

Heb je voldoende ruimte gecreëerd op zolder? Dan kun je eindelijk aan de slag met het leuke werk: het indelen en inrichten van jouw walk-in-closet. Je wilt uiteraard zoveel mogelijk spullen kwijt, daarom is het belangrijk om deze zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar hoe pak je dat aan? Wij zetten een aantal handige tips voor jou op een rijtje:

  • Maak gebruik van meerdere wandplanken. Deze nemen weinig ruimte in beslag en zo kun je de gehele oppervlakte van de kamer gebruiken.
  • Kies voor een slim opbergsysteem voor je schoenen. Bij verschillende bouwwinkels, zoals Ikea of de Gamma, kun je eenvoudige schoenenopbergsystemen aanschaffen. Deze kosten weinig, maar bieden je wel de mogelijkheid om enorm veel schoenen in een kleine ruimte op te bergen. Lucky you!
  • Zijn er nutteloze hoeken in de kamer ontstaan? Kijk dan of hier eventueel een roede tussen gehangen kan worden. Zo beschik je over nóg meer opbergruimte en maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Leave a Response