Wednesday, February 21, 2024
KledingTips

TIPS VOOR HET KOPEN VAN VINTAGE KLEDING

TIPS VOOR HET KOPEN VAN VINTAGE KLEDING
1.37Kviews

Als je al een tijdje op mijn blog komt, ken je mijn liefde voor kleding – vooral alles wat vintage is. Hier zijn mijn deskundige tips over hoe je vintage kleding kunt kopen, zodat je dat unieke item kunt vinden dat je een individuele stijl geeft.

Het eerste kledingstuk dat ik ooit voor mezelf kocht, was een vintage jas met luipaardprint uit de jaren zestig die ik nu nog steeds draag. Mijn liefde voor vintage kleding kent geen grenzen. Maar het kan lastig zijn om het goed te doen en ik heb door de jaren heen een aantal ernstige modefouten gemaakt!

Om je te helpen voorkomen dat je mijn fouten herhaalt, hier zijn mijn persoonlijke tips van jarenlang shoppen in kringloopwinkels, op markten en in vintage winkels.

ZIE ER ZO MODERN MOGELIJK UIT

De grootste fout die je kunt maken als je vintage kleding koopt, is om er retro of antiek uit te zien. Het kan lijken alsof je een kostuum draagt. Concentreer je op de moderne stijlen op de winkelstraten en kleed je in jouw decennium. Persoonlijk vermijd ik om vintage te dragen omdat ik er dan uit kan zien als een stripfiguur.

Dat betekent niet dat je je moet kleden naar je leeftijd, maar naar het decennium dat bij je lichaamstype past. Vrouwen met smalle schouders moeten 1940s kopen of als je slank bent dan is 70s iets voor jou. Hou je van gedurfde patronen? Dan moet je op zoek naar de jaren 90. Persoonlijk ben ik dol op a lijn jurkjes uit de jaren 60 en jumpsuits uit de jaren 80, omdat ze bij mijn lange figuur en mijn peervorm passen. Maar ik mis het met nieuwe dingen die ik bij Zara, Topvintage of H&M heb gekocht om het fris te houden.

LAAT JE NIET VERLEIDEN DOOR HET LABEL

Het beste (en slechtste) wat ik ooit gekocht heb, was een zwart zijden jasje van Zandra Rhodes. Ik was er dol op, maar ik zag eruit als een vuilnisman. Zelfs de grote couturiers hadden slechte kleren – dat is iets wat ik mezelf steeds moet vertellen. Het eindigde op eBay. Nu, ik kijk naar de vorm – en het is toevallig een ontwerper, dan geweldig. Maar het is niet de hoofdreden waarom ik de kleding koop.

Als je gaat winkelen in liefdadigheidswinkels zoek ik ook naar goede high street merken, Top Shop, Whistles, Cos en Zara maken allemaal kleding die lang meegaat, zelfs als je het tweedehands koopt.

KWALITEIT IS HET ALLERBELANGRIJKSTE

Kijk uit voor vlekken, vlekjes, houdsels, zoete vlekken, kapotte ritsen en ontbrekende knopen. Vlekken krijg je er nooit goed uit. Je moet investeren in vintage kleding die perfect is. En ja, een losse zoom is een nip en tuck, maar met ons drukke leven kom je er nooit aan toe om het helemaal te repareren.

Leave a Response