Friday, July 19, 2024
Kleding

6 verschillende materialen waarvan dames onderbroeken gemaakt kunnen zijn

6 verschillende materialen waarvan dames onderbroeken gemaakt kunnen zijn
906views

Let jij bij de aanschaf van nieuwe onderbroeken ook altijd eerst op het model en de kleur of het printje? Dan ben je zeker niet de enige, want de meeste vrouwen pakken hun zoektocht naar nieuw dames ondergoed op precies dezelfde manier aan. Toch is het aan te raden om in eerste instantie te letten op het materiaal waarvan de onderbroek gemaakt is. Een onderbroek gemaakt van synthetische stoffen bijvoorbeeld kan namelijk al snel gaan broeien, vooral in de zomer wanneer de temperaturen buiten ook wat hoger liggen. Bacteriën krijgen dan volop de kans om zich te vermenigvuldigen in zo’n vochtige en warme omgeving. Dit kan weer leiden tot allerlei nare infecties. Veel beter is het dan ook om onderbroeken te dragen van natuurlijke materialen, zoals katoen en bamboe. In deze blog zullen we zes verschillende materialen behandelen waarvan dames onderbroeken gemaakt kunnen zijn. Benieuwd geworden? Lees dan even verder.

100% katoen

Katoen is en blijft het materiaal dat het meest gebruikt wordt voor het maken van onderbroeken. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek want katoen is redelijk goedkoop te produceren en kent vele positieve eigenschappen. Zo is katoen behoorlijk sterk en slijt het dus niet snel. Katoenen ondergoed kan heel lang mee gaan. Daarnaast staat katoen erom bekend dat het warmteregulerend, luchtdoorlatend en vochtabsorberend is.

Bamboe

Bamboe is vandaag de dag echt aan een opmars bezig. Je ziet steeds meer producten gemaakt van bamboe. Bamboeplanten groeien zeer snel waardoor er in slechts korte tijd grote hoeveelheden bamboe gewonnen kan worden. Net zoals katoen neemt ook bamboe veel vocht op. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking. Onderbroeken gemaakt van bamboe voelen zacht aan, vallen soepel en zullen niet krimpen in de was.

Microfiber

Ondanks het feit dat katoen vochtabsorberend is, droogt een onderbroek gemaakt van katoen veel minder snel op dan eentje gemaakt van microfiber. Een microfiber onderbroek is dan ook ideaal wanneer je veel zweet of tijdens het sporten bijvoorbeeld. Microfiber bestaat uit een mengeling van verschillende synthetische stoffen en elastaan.

Viscose

Viscose wordt gemaakt van cellulose. Dit is een stroperige vloeistof afkomstig uit houtpulp. Viscose voelt aan als katoen maar lijkt op zijde. Een onderbroek van viscose is zeer zacht en ademt goed. Bacteriën en geurtjes hopen zich niet gemakkelijk op. Hierdoor behoud je langer een fris gevoel.

Modal

Ook modal wordt gemaakt van cellulose, verkregen uit beukenhout. Het kan eigenlijk worden gezien als een materiaal dat net een stapje verder gaat dan viscose wat betreft de benadering van katoen. Modal is min of meer de verbeterde variant van viscose.

Tencel

Tencel is een zeer dun stofje dat gemaakt wordt van houtpulp afkomstig van eucalyptusbomen. Tencel is een stuk milieuvriendelijker dan viscose bijvoorbeeld. Het is sterk vochtabsorberend, droogt snel op en voelt zijdezacht aan.

Leave a Response