Friday, June 21, 2024
KledingTips

4 tips voor het opruimen van je kledingkast

4 tips voor het opruimen van je kledingkast
1.35Kviews

De meeste vrouwen hebben het wel een keer gezegd: ‘Ik heb niks om aan te trekken’. Ondertussen hebben ze vaak een kast die niet eens meer dicht past. Als je geen idee meer hebt wat er op de achterste plank ligt, heb je geen overzicht meer en dan wordt kiezen lastig. Het wordt dan hoog tijd om de kast eens op te ruimen. Zie je er tegen op en kan je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

De regel van drie

Misschien heb je er wel eens van gehoord: ‘de regel van drie’. Dit is een regel die veel gebruikt wordt op het gebied van interieurstyling. Tijdens het opruimen van de kledingkast kan je drie verschillende stapeltjes maken:

  • Kleding die in de kast mag blijven
  • Kleding die je op een andere plek wilt bewaren
  • Kleding die weg mag

Deze regel zorgt voor overzicht. Het dwingt je om een keuze te maken, zodat je niet aan het einde van de middag weer alles netjes in de kast hebt gelegd. Het is handig om rekening te houden met de seizoenen. Winterjassen en sjaals kan je in de zomer beter op een andere plek opbergen.

Maximaal 75%

Een goed gevulde kleding kast is natuurlijk fijn, maar gebruik niet meer dan 75% van je kastruimte. Zorg er in ieder geval voor dat je hand nog makkelijk tussen je kleren en de planken past. Zo houd je beter overzicht, én heb je natuurlijk nog wat ruimte voor als je wat nieuws koopt.

Denk in outfits

’s Ochtends eerder opstaan om te bedenken wat je aan moet doen naar je werk, is natuurlijk vervelend. Het kan helpen om op voorhand setjes te maken en in de kast te hangen. Zo hoef je in de ochtend niet na te denken over wat je aan moet. Het andere voordeel is dat je gelijk de kledingstukken weg kan doen die nergens bij passen.

Scoor jouw nieuwe outfit bij Nummer Zestien

Heb je de kast opgeruimd en kom je er achter dat je echt niks leuks meer hebt om aan te trekken? Neem dan een kijkje op de website van nummer zestien. Nummerzestien.eu is een kledingwinkel waar kleding wordt verkocht voor dames, heren en kinderen. Wil jij ook graag kennismaken met dé plek waar je als eerste de trends voor het komende seizoen ziet? Neem dan snel een kijkje op de website of neem telefonisch contact op.

Leave a Response