Sunday, April 21, 2024
AlgemeenTips

Wat zijn de beste taarten om op een verjaardag te serveren?

Wat zijn de beste taarten om op een verjaardag te serveren?
1.61Kviews

Wanneer je je verjaardag viert, komen er de nodige boodschappen en andere inkopen bij kijken. Hierbij kun je denken aan verschillende dranken, hapjes en bijvoorbeeld slingers. Een ding wat zeker niet te missen is op een verjaardag, zijn taarten. Je hebt erg veel verschillende soorten taarten, maar wat is nu een goede taart om te serveren op een verjaardag? Hieronder lees je meer over verschillende soorten taarten.

Taart 1: appeltaart

Als eerste heb je de appeltaart. Dit is een van de populairste taarten. Deze taart wordt door veel mensen erg lekker gevonden. Hoewel dit een perfecte verjaardagstaart is, wordt dit ook zeker op andere dagen gegeten. Hierbij kun je denken aan een appeltaart voor bij de koffie of als toetje. De appeltaart is daarnaast ook nog makkelijk te maken. Hierbij doe je deeg in een taartvorm, waarna je er gesuikerde appel in doet. Als laatste breng je nog wat deegreepjes eroverheen aan, waardoor de taart in de oven kan. Je kunt ook kiezen voor een appelkruimeltaart. Hierbij heb je deeg brokken op de taart in plaats van deegrepen. Ook zul je merken dat de deegbodem wat anders zal zijn. 

Taart 2: cheesecake

Een lekkere cheesecake op een verjaardag is ook zeker niet verkeerd. Hierboven heb je kunnen lezen over de appeltaart. Deze appeltaart kun je in een normale of appelkruimel vorm krijgen. Ook bij cheesecake is dit het geval. Een van de bekendste cheesecakes is de monchou taart. Hierbij heb je, in de meeste gevallen, een bodem van bastogne, waarop monchou gemengd met suiker en kersen ligt. Doordat de taart verschillende smaak aspecten bevat, heb je een aparte smaakbeleving die erg lekker is. Cheesecakes zijn tegenwoordig niet meer te missen en een favoriet bij veel mensen. Naast de monchou, heb je nog veel soorten cheesecakes. 

Taart 3: kwarktaart

Een taart die erg makkelijk te maken is en daarnaast ook nog eens heel lekker gevonden wordt, is de kwarktaart. Naast deze voordelen is de kwarktaart, in verhouding met vele andere taarten, ook nog eens een redelijk gezonde taart. Hoewel je bij het taart eten natuurlijk niet al te veel na moet denken over hoe gezond het is, want je moet vooral lekker genieten. Wanneer je op het laatste moment toch besluit om je verjaardag te vieren, hoef je met het maken van deze taart niet bang te zijn dat het te laat is. Vaak vind je in de supermarkt verschillende pakken, waarmee je met veel gemak de taart kunt bakken. Al snel kun je genieten van een heerlijke kwarktaart.

Taart 4: chocoladetaart 

De een is er een enorme fan van, terwijl de ander het helemaal niet lekker vindt. Toch is de chocoladetaart erg populair. De taart is eigenlijk een grote uitwerking van brownies. Het is een soort cake met chocoladesmaak, die ook nog eens met chocolade botercrème ingesmeerd is. In de meeste gevallen vind je er ook nog chocoladestukjes in terug. Dit maakt de smaakbeleving vaak nog net iets beter. Wanneer jij dus echt een chocoladeliefhebber bent, is deze taart een goede aanrader. 

Leave a Response