Friday, July 19, 2024
FashionKledingTipsVrouwen

Online kleding kopen, hier moet je op letten!

Online kleding kopen, hier moet je op letten!
1.26Kviews

Tegenwoordig kopen we vrijwel alles online. Van het boeken van vakanties tot het kopen van de weekboodschappen, werkelijk niets is te gek. Kleding kopen is iets wat we veruit het vaakst online doen. Maak jij je hier ook vaak ‘schuldig’ aan? Vind je het heerlijk om jouw digitale winkelmandje vol kledingstukken te gooien? Dan is het wel prettig om te weten waar je op moet letten als je kleding online gaat kopen. Hoe scoor je bijvoorbeeld de beste deal? Hoe weet je of een webshop betrouwbaar is? Welke maat moet je nemen? Dat en nog veel meer lees je in dit artikel!

Zo profiteer je van hoge kortingen

Wist je dat online shoppen niet alleen heel leuk is, maar ook nog eens zeer voordelig kan zijn? Het is een feit dat mensen die online voor kleding shoppen vaak voordeliger uit zijn dan als ze deze items in een ‘gewone’ kledingwinkel hadden gekocht. Dit komt voornamelijk doordat je online beter en gemakkelijker de prijzen kunt vergelijken, waardoor je eenvoudig op een goedkopere aanbieder overstapt. Daarnaast vind je online ook enorm veel kortingscodes, waardoor je jouw favoriete items snel en voordelig kunt aanschaffen. Met een eenvoudige kortingscode bonprix bespaar je al snel enkele euro’s op je bestelling. Dit lijkt misschien weinig, maar als je deze codes bij meerdere winkels toepast zal je merken dat dit bedrag snel oploopt. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en bestel online.

kortingscode bonprix

Welke maat kies je?

Online kleding kopen klinkt misschien heel eenvoudig, maar hoe zit het dan met de maten? Als je een winkel bezoekt kan je de items eenvoudig passen. Iedere fashionista zal beamen dat de maten per merk enorm kunnen verschillen. Waar je bij de ene winkel gemakkelijk in maat 36 past, zal je in de andere winkel al moeite hebben om maat 38 over je heupen te krijgen. Wanneer je online gaat shoppen kan het inschatten van de maten dan ook een ware crime zijn.

Gelukkig hebben veel winkels daarom een maattabel op hun website staan. Deze helpt je bij het vinden van de juiste maat. Als je het niet zeker weet of twijfelt tussen twee maten, pak je een meetlint en meet je jezelf op. Zo bespaar je jezelf een hoop miskopen. Bekijk tevens van tevoren of het retourneren van kleding eenvoudig is en of je hier eventueel nog extra verzendkosten voor moet betalen. Wanneer er geen extra kosten in rekening worden gebracht, adviseren wij om twee verschillende maten te bestellen. Zo weet je zeker dat je over de juiste maat beschikt.

Welke maat kies je?

Kies voor een webshop met keurmerk

Is online shoppen wel veilig? Dat is een vraag waar veel consumenten mee worstelden toen webshops in opkomst waren. Gelukkig kunnen wij jou in de meeste gevallen gerust stellen. Ook online geniet je als consument van bescherming. Deze bescherming valt onder de wet voor ‘koop op afstand’. Daarnaast kan je zelf ook eenvoudig beoordelen of een webshop betrouwbaar is. Hierbij let je op het keurmerk van de site. Veel webshops zijn tegenwoordig aangesloten bij organisaties die een keurmerkcode hanteren. Hierdoor kan je altijd een goede service verwachten en mag je bij de organisatie aankloppen als je ontevreden bent.

Leave a Response