Thursday, May 30, 2024
TipsVrouwen

Me-time, hoe belangrijk is dat voor moeders?

Me-time, hoe belangrijk is dat voor moeders?
893views

Als moeder ben je altijd druk. Je wil niet alleen dat alles continu op rolletjes loopt, maar ook nog eens dat iedereen het naar zijn zin heeft. Alhoewel we het vaak lastig vinden om over het moederschap te klagen, mag je soms best toegeven dat het je te veel wordt. Jij komt immers standaard op de laatste plaats en dat kan zijn tol eisen van je lichaam. Maar hoe zorg je ervoor dat je er nog steeds verzorgd en uitgerust bij loopt? Hoe kun je jouw gemoedstoestand verbeteren, zonder dat dit ten kosten van jouw familie gaat? Door me-time in te plannen natuurlijk!  

Me-time klinkt als moeder bijna als een ver-van-je-bed-show. Want hoe plan je dit in hemelsnaam in? Je hebt al bijna geen tijd om alles voor je gezin te regelen, laat staan voor jezelf. Toch is het heel belangrijk om hier wél tijd voor vrij te maken. Maar hoe doe je dat? En wat doe je dan om jezelf eens flink te verwennen?

Breng de kinderen een dagje weg

Voel jij je altijd verplicht om continu in de weer te zijn? Ben je regelmatig bezig om alle ballen in de lucht te houden en zelfs op vrije dagen steeds bezig te zijn met achterstallig werk in het huishouden of leuke dingen te ondernemen met je kinderen? Stop hier dan maar snel mee. Plan gerust één dag in de week of maand in voor jezelf. Breng je kinderen gewoon weg naar de opvang of je (schoon)ouders en geniet van een dagje me-time. Bezoek een van de haar en zo locaties, laat je zelf onder handen nemen door een schoonheidsspecialiste of ga een dagje naar de spa. Daar knap je zeker van op, waardoor je er weer even tegen kunt.

Me-time rond bedtijd

Eindelijk… alle kinderen liggen op bed en jij kunt op de bank ploffen met een goed boek en een kop thee. Helaas blijkt dit in de praktijk nog wel eens anders te gaan. De meeste moeders voelen zich bijna verplicht om voorbereidingen voor de volgende dag te treffen, nog even een laatste hand aan het werk te leggen of het huishouden bij te houden. Maar wat als je de boel eens een keer lekker de boel laat? Wat is het ergste wat er dan kan gebeuren? Dat het huis eens minder opgeruimd eruit ziet of dat je de volgende ochtend iets meer werk hebt? Dat is het toch allemaal waard als je even volkomen kunt relaxen?

Gebruik de bedtijd juist om even wat me-time in te plannen, zeker als het verder niet mogelijk is om dit op een andere dag te doen. Maak van deze tijd gebruik om je hobby uit te oefenen of gewoon een favoriete serie verder te kijken. Of je nu leert een vacht van vilt te maken of gewoon luttele uurtjes op de bank doorbrengt. Je zal merken dat het je goed doet.

Bespreek tevens met je partner of het mogelijk is om enkele zaken uit handen te nemen, zodat jij wat meer rust voor jezelf kan pakken. Dit doet niet alleen je relatie goed, maar zorgt er ook voor dat jij je lekkerder in je vel voelt. Ook moeders verdienen af en toe tijd voor zichzelf!

Leave a Response