Friday, June 21, 2024
TipsVrouwen

Hoe verzorg je een gevoelige huid?

Hoe verzorg je een gevoelige huid?
739views

Velen kampen vaak met een gevoelige huid. Er kunnen snel onzuiverheden, zoals acne en puistjes, op de huid voordoen. Maar, de huid kan bijvoorbeeld ook snel erg droog zijn. Dit heeft natuurlijk te maken met wat voor een type huid je hebt, maar ook zeker met de verzorging van de huid. Het gebruiken van de juiste, kwalitatieve producten, zoals die van La Roche Posay, kunnen deze gevoelige huid en onzuiverheden al veel goeds doen. Maar, welke producten moet je dan kiezen?

Dagcrème

Voor mensen met een droge huid is het daarnaast ook belangrijk om de huid een handje te helpen door die in te smeren met een crème. Een gevoelige huid heeft namelijk een beschadigde huidbarrière en kan minder goed vocht vasthouden. Met een dagcrème help je de huid te hydrateren en ondersteun je de huidbarrière. Daarnaast brengt het ook een stukje beschermlaag op de huid. Hierdoor bescherm je de huid tegen verschillende elementen die je vooral buiten de deur tegenkomt. Smeer dus vooral elke ochtend een dagcrème op de huid.

De huid reinigen

Veel mensen denken dat de huid reinigen met alleen water voldoende is. Dat is helaas niet zo, want je gezicht wassen is belangrijk voor je huidconditie. Je wilt geen last krijgen van verstopte poriën, omdat hierdoor onzuiverheden in je gezicht kunnen ontstaan. Je huid reinigen is daarom heel belangrijk. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de juiste tonic, cleanser en gezichtsreiniger.

De huid scrubben

Naast de huid reinigen met bovengenoemde producten kan dat ook nog op een andere manier. Door middel van het scrubben van de huid verwijder je namelijk al het overtollige talg. Daarnaast worden ook verschillende dode huidcellen verwijderd. Je gezicht reinigen met een scrub doe je door lichte, draaiende bewegingen te maken van het midden van je gezicht naar de buitenkant toe. Kies voor een kwalitatieve scrub van bijvoorbeeld La Roche Posay Effaclar. Doe dit niet vaker dan twee keer per week.

Stomen

Het stomen van je gezicht is een uitermate geschikte manier om je gezicht eens grondig te reinigen en een boost te geven. Het klinkt wat vies, maar met stomen zweet je alle viezigheid uit je poriën. Het is een goede reiniging om af en toe te doen. Doe dit bijvoorbeeld heerlijk elke zondagavond om zo je huid weer een heerlijke boost te geven. 

Leave a Response