Friday, July 19, 2024
Tips

Duo rolgordijn:  Ideaal in de zomer

1.19Kviews

Zon en licht buiten houden met een duo rolgordijn. De voordelen op een rij.

De zomer staat weer voor de deur en goede raamdecoratie is dan belangrijk om je interieur tegen verkleuring te beschermen, of juist om het felle licht te temperen zodat het licht op een aangename manier de kamer binnen schijnt. Of omdat je nachtdiensten draait en overdag nog lekker wil doorslapen zonder fel licht in de slaapkamer. Met een duo rolgordijn, ook wel roljaloezie genaamd is heel veel mogelijk.

duo rolgordijn als zonwering

Duo rolgordijn als zonwering Bron: website duorolgordijn.eu

Hoe werkt een duo rolgordijn eigenlijk?

De werking van een duo rolgordijn is eigenlijk heel eenvoudig. toch is het een hele goede uitvinding geweest.  Duo rolgordijnen bestaan uit twee doek lagen die als een soort lus voor elkaar hangen.  Onder in deze lus ligt een rol buis. Door deze buis hangt het doek strak naar beneden. De stof bestaat afwisselend uit dichte en doorzichtige stroken. Het polyester doek zit aan de raamzijde vast aan de cassette bevestigd.  Aan de voorzijde wordt het door middel van een plastic strip aan de buis bevestigd.  De buis wordt aangedreven door een kettingbediening of motor. Als deze in beweging komt beginnen de stroken voor elkaar door te schuiven.  Op die manier kun je het gordijn eenvoudig open, gedeeltelijk open of dicht zetten. Dat geeft mogelijkheden als je zon en licht inval, maar ook inkijk en privacy wilt kunnen regelen. Je wordt als het ware de baas over de hoeveelheid licht die je de kamer in wil laten schijnen. We sommen dit later nog even op bij alle voordelen.

Voordelen van een duo rolgordijn

Zoals je bovenstaand al leest, kan het niet anders dan dat een duo rolgordijn veel voordelen heeft als zonwering. We sommen onderstaand de voordelen voor je op:

  • Houdt de zon goed buiten
  • Licht inval regelbaar
  • Ook in verduisterend leverbaar
  • Verkrijgbaar voor ramen tot 300 cm breed
  • Werkt als vitrage én overgordijn in één.
  • Privacy goed regelbaar
  • Geschikt voor elke ruimte in huis, ook keuken en badkamer
  • Erg decoratief en trendy

Je weet nu ook meteen de reden waarom dit type raamdecoratie zo populair is in Nederland en België. De functionaliteit is groot en er is een hoge decoratieve waarde. Dat laat veel consumenten kiezen voor duo rolgordijnen c.q. roljaloezieën, de twee bekendste namen voor dit product.

 

 

Leave a Response