Friday, July 19, 2024
Tips

Een goede hondenfokker vinden

Een goede hondenfokker vinden
613views

Wanneer je opzoek bent naar een leuk hondje dan is het belangrijk dat je op een aantal dingen let. Een erkende hondenfokker laat je meestal geen puppy meenemen voor deze 8 a 9 weken is. Dit omdat hij minimaal 7 weken bij zijn moeder hoort te zijn. Vaak kun je bij de fokker ook de moederhond bekijken. Is dit niet het geval dan heb je wellicht met een malafide handelaar te maken. Je kunt Golden retriever fokkers vinden bij de speciale bond die hiervoor is. Zij handelen enkele in erkende honden. Deze honden zijn van een zuiver ras en leven onder goede omstandigheden. Vaak krijg je ook enige vorm van garantie dat de hond geen erfelijke ziekte heeft. Daarnaast moet de pup ook al inentingen hebben. Dit kun je terugvinden in het dierenpaspoort.

Wat is een dwergpoedel?

Als je opzoek bent naar Dwergpoedel fokkers dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben enkele tips voor je genoteerd waar je op kunt letten. Goed werk kost immers een centje extra. De echte fokkers hebben precies de lengtes die de originele rassen behoren te hebben. Zijn ze veel kleiner of groter dan kun je er vanuit gaan dat het geen echte rashond is. De meeste fokkers hebben online ook verschillende foto’s staan van de dieren. Zo heb je alvast een idee voordat je de hond gaat kopen. Ook heb je een middenras met wat minder perfecte formaten. Maar het karakter van deze honden is nog steeds hetzelfde.

Welke klasse soorten heb je ?

De allerkleinste dwergpoedel wordt ook wel een toy dwergpoedel genoemd. Deze hebben een lengte van 24 tot 28 cm ongeveer. Ze zijn relatief goedkoop in aanschaf want de prijzen beginnen al bij 500 euro. In tegenstelling tot de grotere varianten is dit een echt gezelschapsdier. Vervolgens heb je dan de normale dwergpoedel. Deze heeft een lengte van 28 tot 35 cm. Het ideale gewicht van deze poedels bedraagt 7 kg. Ze hebben een hele mooie krul in de vacht zitten en worden ook wel eens het oma hondje genoemd. Dan heb je ook nog een middenslag en deze bevat de eigenschappen er tussenin. Ze hebben dan wel niet het perfecte formaat maar zijn nog steeds even lief.

Waarom je kiest voor een dwergpoedel?

Vaak wordt er voor een dwergpoedel gekozen omdat dit het ideale beest is voor kinderen. Het zijn goede en gehoorzame honden die wel van spelen houden. Ze hebben een groot uithoudingsvermogen waardoor ze niet zo snel moe te krijgen zijn. Maar ook worden ze gekozen vanwege de schattige krulletjes in de vacht. Dit is vooral populair bij vrouwen en meisjes. Ook de lange nek is een eigenschap waar veel mensen voor zwichten. Ze noemen het ook wel eens een kleine giraffe. De vacht is heel zeldzaam en zul je niet bij veel andere rassen tegenkomen. Het is dus een uniek beestje wat in iedere prijsklasse te krijgen is.

Leave a Response