Friday, July 19, 2024
FashionTips

Hoe ontdek je jouw persoonlijke kledingstijl?

Hoe ontdek je jouw persoonlijke kledingstijl_ .v1
826views

Kleding is zoveel meer dan enkel een lapje stof. Iedereen heeft een andere voorkeur op het gebied van fashion. De keuze voor een bepaalde kledingstijl is dan ook heel persoonlijk. Ook mooi om te zien: zelfs vrouwen die dezelfde kledingstukken in de kast hebben hangen kunnen deze nog op geheel verschillende wijze presenteren. Kleding zegt veel over jouw persoonlijkheid, karakter en zelfs hoe je op dat moment in het leven staat. Zo zal je vast wel gemerkt hebben dat je kledingkeuze heel anders is wanneer je somber bent dan waar je lekker in je vel zit.

Toch zien we nog al te vaak dat mensen het lastig vinden om kleding te kopen. Vaak kiezen ze simpelweg voor de huidige fashiontrends. Niet omdat dit per se bij hun uitstraling en karakter past, maar omdat dit in de ‘mode’ is. Hoog tijd om hier verandering in te brengen, want zodra jij je eigen persoonlijke kledingstijl weet te vinden, voel je je veel prettiger in je outfit én straal je dit ook uit. Benieuwd hoe je dit aanpakt? In dit artikel geven we enkele tips om jouw persoonlijke kledingstijl te vinden. 

Bezoek ‘nieuwe’ webshops en winkels

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je iedere webshop en kledingwinkel in ons land al een keer bezocht hebt. Dat is praktisch onmogelijk. Maar hoe weet je dan precies welke kledingstijl bij je past?

Daarom is het verstandig om eens wat extra inspiratie op te doen en voor jou ‘nieuwe’ webshops en kledingwinkels te bekijken. Iedere kledingwinkel heeft weer een geheel andere stijl.

Leuke tip: kijk eens op een online platform voor kortingscodes. Hier vind je tal van verschillende kortingscodes voor zowel bekende als onbekende kledingzaken. Met een Bershka kortingscode kan je alvast een begin maken aan jouw nieuwe garderobe!

Wat wil je uitstralen?

Bedenk goed wie jij eigenlijk bent. Hoe zou je jouw karakter omschrijven? Ben je iemand die heel gevoelig is? Houdt van romantiek? Of juist een stoere chick met een heel klein hartje? Bedenk ook goed of wie je bent ook hetgeen is wat je wilt uitstralen of dat je juist het tegenovergestelde wilt bereiken. Kleding kan namelijk ook een manier zijn om jezelf uit je comfortzone te trekken. Wanneer je van nature heel verlegen bent kan een opvallende outfit je niet alleen duidelijker zichtbaar maken aan mensen, maar wellicht ook je gevoel over jezelf veranderen.

De juiste kleuren

Niet alle kleuren zijn even mooi bij iedere huidskleur. Als een kleur niet goed bij je huidskleur past, zal je al snel extra bleek of grauw ogen. Hierdoor doet de kleding helemaal niets voor je. En dat zou zonde zijn natuurlijk. De juiste kleurenpalet in kleding kiezen is niet eenvoudig, maar er zijn gelukkig genoeg manieren om dit iets gemakkelijker te maken.

Pas bijvoorbeeld eens meerdere kleuren in verschillende winkels en laat een vriendin foto’s maken. Zo zie je precies wat iedere kleur doet voor jouw huid. Je zal zo direct zien welke kleuren bij je passen en welke je beter links kunt laten liggen.

Ken je sterke punten

Wat vind je het mooist aan jezelf? Waar krijg je het vaakst complimenten over? Als je een prachtig zandloperfiguurtje hebt, kun je er voor kiezen om met een tailleriem jouw smalle taille nog meer te accentueren. Lange en smalle benen? Draag dan een skinny- of flared jeans. Opvallende ogen? Accentueer deze dan met make-up. Door je sterke punten te kennen kan je kleding kiezen die jouw lichaam nog mooier laten uitkomen. Hierdoor voel je je prettig in je eigen outfit en ga je zelfverzekerd op pad.

Leave a Response