Friday, June 21, 2024
FashionTipsVrouwen

4 tips voor als je voor de eerste keer op hakken gaat lopen

4 tips voor als je voor de eerste keer op hakken gaat lopen
1.11Kviews

Ben jij iemand die eigenlijk nog nooit op hakken heeft gelopen? Maar heb je binnenkort een chic feestje of wil je simpelweg eens een andere kant van jezelf laten zien? Dan wordt het hoog tijd om jezelf eens te verdiepen in de wondere wereld van damesschoenen met hak.

Als volwassen vrouw lijkt het misschien best wel een beetje gek om toe te geven dat je nog nooit op echte hakken hebt gelopen. Maar geloof ons, je bent echt niet de enige. Bovendien is er zeker geen regel dat iedere vrouw wel eens op hakken hoort te lopen. Je bent helemaal vrij om dit zelf te bepalen. Is het toch echt jouw wens om jezelf een keer op hakken te begeven? Scroll dan snel verder voor 4 gouden tips.

1.    Begin met een makkelijke hak

Maak het jezelf in elk geval niet direct te moeilijk. Je hoeft echt niet op enorme hoge pumps te lopen. Zeker voor je eerste keer is dit niet verstandig. Je loopt niet alleen het risico dat je enorm veel moeite hebt om ‘normaal’ te lopen, maar het zal wellicht ook nog eens heel veel pijn doen aan de voeten enkels. Niet doen dus! Probeer het lopen met hakken eerst eens subtiel uit. Begin met lopen op een slee- of blokhak. Deze zijn relatief eenvoudig te dragen, maar geven je voeten al wel de sensatie van het op hakken lopen. Bovendien zijn er genoeg enkellaarsjes met hak om jouw dagelijkse outfit helemaal compleet te maken. Voor je het weet, ben je een ware pro in het op hakken lopen.

2.    Let niet teveel op het lopen

Wanneer je voor de eerste keer op hakken loopt, ben je waarschijnlijk continu bezig met de wijze waarop je loopt. Ziet dit er wel normaal uit? Moet ik niet anders gaan staan? Hoe zet ik mijn voeten zodat er geen valpartijen ontstaan? Wanneer je teveel nadenkt is de kans dat het misgaat alleen maar groter. Overdrijf het dan ook niet en probeer zoveel mogelijk zonder nadenken te lopen. Loop elke dag een klein stukje en je zal merken dat je steeds beter de slag te pakken krijgt.

3.    Kies voor kwaliteitsschoenen

Vergelijk het kopen van je eerste hakschoenen met het eerste paar schoenen voor je kind. Het is belangrijk om de voet zoveel mogelijk te ondersteunen en daarom voor de hoogste kwaliteit te kiezen. Een simpele pump van een confectiewinkel zal logischerwijs een stuk minder lekker lopen dan een wat duurder paar. Natuurlijk zegt de prijs niet altijd alles over schoenen. Daarom is het belangrijk om ze zoveel mogelijk in de winkel te passen.

Bekijk tijdens het passen niet alleen of de maat goed is, maar loop ook alvast een klein stukje heen en weer. Dan merk je al snel of de hak de juiste hoogte betreft en of je jezelf hier wel langere afstanden op ziet lopen.

4.    Wissel hakken af met lage schoenen

Heb je de smaak helemaal te pakken en draag je plotseling alleen maar hakken? Dan is het ook belangrijk om jezelf weer een beetje af te remmen. Wanneer je voor een langere tijd structureel hakken draagt kan dit voor een blessure in de kuiten en voet zorgen. De kans bestaat zelfs dat deze pijn nooit meer helemaal verdwijnt. Daarom is het belangrijk om je favoriete pumps ook nog eens regelmatig af te wisselen met een paar sneakers. Zo geniet je niet alleen iedere dag van een totaal andere look, maar geef je je benen en voeten ook nog eens de broodnodige rust.

Leave a Response