Friday, December 8, 2023
AlgemeenTips

Hoe match je behang bij je interieur?

Hoe match je behang bij je interieur?
729views

Het is eindelijk zover: je bent afgestudeerd en hebt je eerste baan. En daarom heb je nu meer geld, wat resulteert in het feit dat je eindelijk je eigen huis kunt kopen! Elk huis is anders en er zal niet alleen verhuisd moeten worden, maar voordat je dit doet moet je ook nog nadenken over de inrichting van je huis. Misschien heb je al wat meubels die je wilt meenemen, en laat je die prachtige tegeltjes op de vloer lekker zitten. Er is een ding dat mensen vaak onderschatten of vergeten: het belang van behang. Behang is namelijk erg belangrijk voor de sfeer die je in je huis hebt en welke uitstraling je huis heeft. Bovendien is het een van de eerste dingen die je ziet. Vaak kiezen mensen voor wit behang omdat dit ruim oogt. En dat is jammer, want er zijn zoveel meer mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan leer behang, bloemenbehang, houtlook behang, stuc behang en nog veel meer. Eigenlijk zijn de opties eindeloos. Heb je net een nieuwe woning aangeschaft en twijfel je over welke soort behang je op je muren moet doen? Lees dan snel verder!

Welke kamer wordt behangen?

Voordat je begint met behangen, is het belangrijk dat je in je achterhoofd houdt welke ruimte je gaat behangen en wat voor sfeer die ruimte moet uitstralen. Bloemetjesbehang past bijvoorbeeld niet in een keuken als je een koele sfeer wilt uitstralen. In een slaapkamer wil je tot rust kunnen komen waardoor je in deze ruimte het beste voor rustige tinten kunt kiezen. In de woonkamer kun je juist wat meer uit je dak gaan en experimenteren met donkere kleuren, afhankelijk van hoe groot de ruimte is. Kies niet voor drukke prints en felle kleuren als je een kleine ruimte hebt, maar houd het dan simpel met bijvoorbeeld pasteltinten. 

Kies de juiste print

Het kiezen van de juiste print op jouw muur kan moeilijk zijn vanwege het grote aanbod behangprints. Als je op zoek gaat naar een print, is het goed om te letten op de grootte van de prints en hoe vaak het patroontje zich herhaalt. Als je een grote wand gaat behangen, kun je beter geen kleine afbeeldingen in de print hebben. De print herhaalt zich dan te vaak waardoor het rommelig en druk oogt. Je kunt in dit geval het beste kiezen voor prints met grotere opdrukken. Kleine patronen passen het beste op een kleine wand. Verder kun je het beste kiezen voor behang dat op maat wordt gemaakt, zodat de grootte van het patroon precies is afgestemd aan jouw muur waardoor deze beter tot zijn recht komt.

Maak het wat spannender

Om de ruimte wat spannender te maken, kun je verschillende soorten behang met elkaar combineren, mits het de ruimte niet te rommelig maakt. In plaats van alleen de patronen te combineren moet je er ook op letten dat de kleurtinten met elkaar overeenkomen.

Leave a Response