Friday, June 21, 2024
FashionTips

Wanneer koop je de eerste babyschoentjes?

Wanneer koop je de eerste babyschoentjes
960views

Babyschoentjes zien er natuurlijk ontzettend schattig uit en niets houd je tegen om deze al vanaf de eerste weken te gebruiken, maar echt voor praktisch gebruik zijn ze dan uiteraard nog niet geschikt. De meeste mensen wachten daarom met het kopen van de eerste babyschoentjes tot deze daadwerkelijk gebruikt gaan worden. Wanneer je echt babysneakers nodig gaat hebben is geheel afhankelijk van de fase waarin je kindje zich momenteel bevindt. Vanaf de eerste stapjes is het goed om alvast uit te kijken naar schoenen. Tot die tijd zijn sokjes of slofjes een betere keuze in huis.

Waar moeten de eerste schoentjes aan voldoen?

De eerste stapjes zijn een reuze mijlpaal in het leven van jouw kindje. Tegelijkertijd wordt het vanaf dan ook opletten geblazen. Want zodra die eerste stapjes zijn gezet, duurt het niet lang meer voordat je kind overal heen loopt en ook buiten de wereld onveilig gaat maken. In dat geval wordt het ook tijd om de voeten beter te beschermen en de eerste echte stapschoentjes te kopen.

Al die leuke schoentjes die je tot nu toe misschien bewonderd hebt kunnen nu eindelijk uit de kast worden getrokken. Maar let op: voor de eerste stapjes zijn nog niet alle schoenen geschikt. Zo kun je beter geen harde zolen aanschaffen. Deze bewegen niet mee met de voet, waardoor het kind niet in staat is om de juiste rolbeweging te maken. Te strakke of harde schoenen staan de ontwikkeling van de voeten van je kindje in de weg.

Let daarom bij het kopen van de eerste schoentjes in elk geval goed op de zool. De eerste stapschoentjes kunnen het beste over een flexibele zool beschikken. Dat voelt niet alleen veel minder zwaar, waardoor het prettiger lopen is voor je kindje, maar zal ook de ontwikkeling van de voeten volgen.

Schoenen in huis?

Veel ouders vinden het fantastisch om hun kindje met echte schoenen aan te zien. Daardoor combineren ze het vaak ook met iedere outfit en laten ze het kindje iedere dag schoenen dragen. Zelfs in huis. Hoewel dit heel begrijpelijk is, moet je je wel voorstellen hoe het voor jezelf zal zijn om de hele dag schoenen te dragen. De voeten zijn eigenlijk niet gemaakt om de hele dag op schoenen te lopen. Het beste zou zelfs zijn om de hele dag (zelfs buiten) op blote voeten te lopen, mits dat geen gevaarlijke situaties op zou leveren. Daarom is het beter om in huis schoenen en zelfs sokjes uit te laten. Dit is beter voor de ontwikkeling van de voeten.

Gedurende de wintermaanden kunnen blote voeten wellicht te koud zijn in huis. In dat geval kan je je kindje antislip sokken aangeven of speciale babyslofjes aanschaffen. Deze houden de voeten heerlijk warm en voorkomen tegelijkertijd dat deze onnodig vervormd worden door het gebruik van schoenen.

Leave a Response