Friday, July 19, 2024
FashionKledingTips

Bamboe kleding: fashion trend van dit moment?

Bamboe kleding trend
1.11Kviews

De modetrends van 2019 zijn enorm uiteenlopend. Van echt slangenleer tot ware bamboe kleding, werkelijk alles is toegestaan. Hoe gekker, hoe beter. Opvallend is dat vooral duurzame materialen hun opmars hebben gemaakt. Vooral de vraag naar bamboe is de afgelopen jaren flink gestegen. Dit is dan ook duidelijk terug te zien op de catwalk. Van duurzaam ondergoed tot ware bamboe jassen, er is vrijwel niks wat niet van bamboe gemaakt kan worden. Bamboe is hierdoor misschien wel één van de belangrijkste fashion trends van dit moment. Maar waarom is bamboe eigenlijk zo aantrekkelijk?

Bamboe kleding, een droom die uitkomt!

Kleding van bamboe… het klonk enkele jaren geleden nog als sciencefiction. Voor veel vrouwen is bamboe nog steeds die exotische plant die vaak gegeten wordt door panda’s. Niets meer en niets minder. Natuurlijk kennen we ook wel de geweldige bamboestokken die soms in Oosterse interieurs worden verwerkt, maar daar blijft het ook wel bij.

Maar wist je dat bamboe op heel veel verschillende manieren gebruikt kan worden? Tegenwoordig wordt bamboe zelfs regelmatig ingezet als bouwmateriaal! Maar ook voor textiel is het een zeer populaire keuze. Pas sinds 2001 werd duidelijk hoe er van bamboevezels textiel geweven kon worden. Dit gebeurde voor het eerst aan een Universiteit in Peking. De studenten daar zochten naar een oplossing om milieuonvriendelijke materialen te vervangen. Bamboe ontving veel lovende woorden. Toen het uiteindelijk lukte om hier textiel van te weven, leek het bijna een droom die uitkwam. Anno 2019 behoort bamboe kleding tot de zomer musthaves van dit jaar!

 Voordelen van bamboe kleding

Natuurlijk is bamboe kleding niet voor niets dé fashion trend van dit jaar. Dit heeft met meerdere dingen te maken. Allereerst speelt bamboe natuurlijk geweldig in op de huidige ontwikkelingen binnen onze samenleving. De afgelopen jaren zijn we immers massaal bezig met duurzaam leven, werken en wonen. Hierbij is het ook belangrijk dat we op zoek gaan naar alternatieven voor milieuonvriendelijke materialen en woonoplossingen. Bamboe is de milieuvriendelijke tegenhanger van katoen. Maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel van bamboe. Wij zetten de voordelen even voor jou op een rijtje:

  • Hygiënisch en hypoallergeen: door de samenstelling van bamboevezels is het voor bamboe kleding heel eenvoudig om vocht op te nemen en af te voeren. Hierdoor blijft je kleding zeer hygiënisch en heb je nooit last van nare luchtjes. Ook tijdens je menstruatie is het heel fijn om ademend bamboe ondergoed te dragen. Zo voorkom je luchtjes en geniet je altijd van een schoon en droog gevoel. Daarnaast gaan de hypoallergene kwaliteiten van bamboe huidirritaties tegen. Perfect voor vrouwen met een gevoelige huid dus!
  • Bamboe voelt zijdezacht aan. Hierdoor worden deze kledingstukken qua gevoel vaak vergeleken met kasjmere.
  • De perfecte sportoutfit: bamboe kleding wordt ook wel gebruikt om in te sporten. Door de hoge vochtopname van de bamboevezels en de wijze waarop bamboe de temperatuur reguleert, is dit een uitstekende keuze om lekker in te kunnen sporten.

Bamboe kleding is een stukje duurder dan katoen. Bedenk echter ook dat de levensduur van bamboe kleding heel lang is. Hierdoor geniet je langer van de kleding en ben je op de langere termijn minder geld kwijt.

Leave a Response