Wednesday, February 21, 2024
Algemeen

Motorkleding: kies ik voor leer of textiel?

Motorkleding- kies ik voor leer of textiel?
1.38Kviews

Steeds meer vrouwen behalen tegenwoordig hun motorrijbewijs. Toen jij voor de eerste keer je motorrijbewijs op zak had, kon je dan ook niet wachten om caferacerwebshop.com te bezoeken en je motorfiets op te pimpen. Voordat je echter de weg op kan is het wel belangrijk om over de geschikte motoroutfit te beschikken. Nu vrouwen echter steeds meer vertegenwoordigd worden in de motorwereld, zien we ook het aanbod in vrouwelijke motorkleding enorm stijgen. Hierdoor is het voor jou als vrouwelijke motorrijder steeds lastiger om een keuze te maken. Kies je voor leer of textiel? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Daarom zetten we in dit artikel van alle materialen de voor- en nadelen op een rijtje. Zo helpen we jou op weg bij het maken van de juiste beslissing.

Voor- en nadelen van een leren motorpak

Denk je aan een motoroutfit, dan denk je al gauw aan leer. En zeg nou zelf: hoe stoer is een leren motorpak bij een vrouw? Wanneer je de gashendels van Caferacerwebshop indrukt en wegrijdt in je leren pak zullen de ogen al snel op je gericht zijn. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen van een leren motorpak?

Voordelen

  • Leer geeft maximale bescherming tijdens het motorrijden. Zeker bij hoge snelheden scoort leer ontzettend goed wanneer we denken aan de beschermende functie. Dit komt omdat leer zeer slijtvast is. Wanneer je onverhoopt toch tot val komt, zal leer dan ook de maximale bescherming bieden.
  • Leer heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling. Bovendien geeft het je de ultieme motor-experience. Sportief en stoer, met leer kan je werkelijk alle kanten op.
  • Een leren motorpak sluit zich perfect aan om je lichaam. Hierdoor voel je na enkele keren dragen bijna niet meer dat je iets aan hebt. Daardoor is motorrijden nóg fijner en komen bovendien je vrouwelijke curves nog beter tot hun recht.

Nadelen

  • Het grootste nadeel van leer is dat je slecht bestand bent tegen regen. Wanneer leren kleding nat wordt, dan zal dit zeer onprettig voelen. Je zet al snel je knipperlicht motor aan om de weg naar huis te vervolgen en een schoon pak aan te trekken. Zonde, want met het Nederlandse wisselvallige weer kan deze situatie zich met enige regelmaat voor doen.
  • Wil je een kwalitatief leren pak kopen, dan ben je over het algemeen veel duurder uit dan als je voor textiel kiest.

Voor- en nadelen van textiel

Textiele motorkleding kent vele gedaantes. Hierdoor kan je de outfit geheel naar wens afstemmen. Toch zal je wel met enkele zaken rekening moeten houden. Vergelijk het maar eens met een db killer kopen, dan wil je wel alle opties op een rijtje hebben voordat je tot aankoop overgaat. Daarom hebben wij de voor- en nadelen van textiele motorkleding voor jou op een rijtje gezet.

Voordelen

  • Textiele motorkleding is eenvoudig over je gewone outfit te dragen. Ideaal wanneer je tijdens het motorrijden even een tussenstop bij een terras wilt maken en niet continu in je motorkleding wilt blijven zitten.
  • Textiel is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Daarnaast zijn er speciale soorten verkrijgbaar die geoptimaliseerd zijn naar de Nederlandse weersomstandigheden. Van wind- en waterdicht tot ademend voor verkoeling op warme dagen. Het is allemaal mogelijk.
  • Textiel is over het algemeen veel goedkoper dan een leren motorpak. Zo hou je geld over om nog extra te sleutelen aan je motofiets of andere leuke dingen te doen. Win-win!

Nadelen

  • Niet alle vrouwelijke motorrijders zijn even gek op de uitstraling van textiele motorkleding. Het geeft minder dat ‘wauw-effect’ wat mensen wel ervaren bij een leren motorpak.
  • Ook biedt textiele motorkleding minder bescherming ten opzichte van leer.

Welke keuze je ook maakt, laat je bij de aanschaf van een nieuwe motoroutfit altijd adviseren door een medewerker in een speciaalzaak. Belangrijk is dat de outfit goed op je lichaam aansluit en voldoende bescherming biedt. Zij kunnen jou helpen bij het maken van de juiste keuze, geheel afgestemd op jouw eigen wensen en lichaam.

Leave a Response